Úžitkové vozidlá Peugeot s medzinárodným úspechom

Peugeot expert

Peugeot je v posledných rokoch mimoriadne aktívny v oblasti elektrifikácie a ambiciózna stratégia prináša francúzskej automobilke úspechy. Nové elektrické modely sa dobre predávajú a zároveň lákajú atraktívnym dizajnom. Nehovoríme sa však iba o segmente osobných automobilov, toto tvrdenie platí aj pre úžitkové vozidlá Peugeot.

Dodávka roka

Nový elektrický Peugeot e-Expert sa stal víťazom medzinárodnej ankety Dodávka roka 2021. Dvadsaťpäťčlenná porota zložená z novinárov zastupujúcich 25 renomovaných motoristických magazínov vybrala spomenutý model vďaka jeho veľkej variabilite. U žurnalistov bodoval Peugeot e-Expert aj zásluhou najmodernejších technológií na palube a asertívneho jazdného štýlu.

Jeho najväčšou prednosťou je však nulová produkcia emisií, keďže e-Expert využíva výlučne elektromotor. Ten ponúka výkon od 60 do 100 kW v závislosti od zvoleného jazdného módu (Eco, Normal, Power). Maximálny dojazd sa pohybuje na úrovni 330 kilometrov. Moderná dodávka sa predáva v troch rôznych dĺžkach a je schopná preniesť až 1275 kilogramov materiálu.

Šieste prvenstvo

Víťazstvo v ankete Dodávka roka nie je pre francúzsku automobilku ničím novým. Úžitkové vozidlá Peugeot zabodovali u novinárov už šiestykrát v 30-ročnej histórii tohto ocenenia. V roku 1994 triumfoval Peugeot Boxer, Peugeot Partner uspel v rokoch 1997 a 2019, v rokoch 2008 a 2009 najviac zaujali Peugeot Expert s modelom Peugeot Bipper a v tomto prvýkrát zvíťazil elektrický model Peugeot e-Expert.

Naše skladové vozidlá

Pozrieť všetky vozidlá v ponuke

Elektrifikované úžitkové vozidlá Peugeot

Peugeot Boxer 2006kl001

Peugeot e-Boxer môže dosiahnuť rýchlosť maximálne 110 km/h, a to za pomoci elektromotora s výkonom 90 kW a krútiacim momentom 260 Nm. Batéria je umiestnená pod podlahou auta, takže nemá žiaden vplyv na úložný priestor. Jeho veľkosť sa pohybuje v závislosti od konkrétnej dĺžky a výšky karosérie od 8 to 17 m³, čo je rovnaký údaj ako v prípade klasického Boxeru.

Úžitkové vozidlá Peugeot sú naďalej v predaji aj v neelektrifikovaných verziách. Automobilka ponúka tradičnú trojkombináciu Partner, Expert a Boxer. V prípade modelu Expert máte navyše na výber dve možnosti. Buď siahnete po variante s podtitulom Furgon, ktorý má výlučne úžitkový charakter s dôrazom na čo najväčší úložný priestor, alebo po vyhotovení Combi, ktoré je určené na prepravu osôb.